На 32-ия ден от протестите с искане за оставка на правителството и на главния прокурор Диана Кишкилова - жена с увреждане от "Системата ни убива" обяви, че ако полицията се опита да разчисти протестиращите, тя ще се самозапали.

Тя показала, че носи със себе си лилава течност в туба, съобщи БНР.

Бившият омбудсман Мая Манолова определи поведението й като "крайно действие на смела жена".  

Майките, дошли с децата си с увреждания, в пространството пред Ректората на Софийския университет, заявиха, че ще останат с тях в протестния лагер до постигането на крайната си цел - оставката на правителството. Според тях актът им не е знак, че са лоши родители, а напротив -че се борят за по-доброто им бъдеще. Протестиращите от лагера пред Софийския университет обявиха и че са го кръстили площад "Майка България".

Сачева: Не системата убива, а омразата

Сачева: Не системата убива, а омразата

По думите ѝ има тежка злоупотреба с каузата на хората с увреждания

Междувременно стана ясно, че сградата на Министерския съвет е била замеряна с домати и с яйца от протестиращите, които викали "оставка".

Малко преди това БНТ разпространи информация, че премиерът Бойко Борисов е дал разпореждане срещу палатковите лагери на протестиращите в София да не се провеждат полицейски акции.

В столицата и сега остават блокирани кръстовищата на "Орлов мост", площад "Независимост" и на ректората на Софийския университет.

Извън София през деня бяха организирани два протестни автопохода до Калотина и до Кулата. Вечерта беше блокирано и движението през Прохода на Републиката и това причини 4-километрово задръстване в посока разклона за село Димовци. Накрая протестният ден завърши с факелно шествие, като протестиращите изписаха с факлите си думата "Оставка".