Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол призова дясноцентристките партии в България за стабилност.
Той се изказал пред български медии след среща с Цветан Цветанов в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. 

"Нека и в България всички членки на ЕНП (ГЕРБ плюс основните партии от Реформаторския блок - СДС, ДСБ и ДБГ) да работят за това да има стабилна Европа. С оглед на бежанския проблем и тероризма е много важно държавите да не се поддават на процесите на дестабилизация. Да има стабилност, солидарност и обединение. Това са основните ми послания", заяви Дол.

Жозеф Дол обясни, че затова има предизборни кампании. "В това време партиите могат да обсъждат какво да се направи, но когато кампанията вече е приключила, трябва да работим заедно. Както Цветанов работи добре по време на местните избори, нека сега да има възможност да работи за това да се направят реформи, да се работи за съдебната система, за корупцията, за всичко важно, без да се губи време. Правова държава, правосъдие и борба с корупцията - това е моят девиз, който си повтарям всеки ден", каза председателят на ЕНП.

От своя страна Цветан Цветанов подчертал, че председателят на ЕНП бил запознат със ситуацията в България. "Жозеф Дол знае как някои са в опозиция, но участват в управлението. Стараят се максимално да противопоставят днешното управление на всичко това, което може да се случи в страната. Това е политическа дестабилизация, която е абсолютно неприемлива за ЕНП. И точно затова Дол отправи призив всички сестрински партии, които членуват в европейското семейство ЕНП, да бъдат обединени и да се водим само и единственото от европейските и националните интереси, а не от тяснопартийните. Това е недопустимо в тези условия, в които живеем днес", категоричен бил Цветанов.