Доган проговори

 

 

"Труд":

Ахмед Доган: Браво, Мадам В!

 

Долният текст бе разпространен вчера от пресслужбата на Ахмед Доган под формата на платено съобщение в някои електронни медии. Той съдържа клевети, измислици и инсинуации. Но верен на принципите си да не крие нищо от своите читатели, вестник "Труд" реши да го публикува, при това безплатно - по изричното настояване на Валерия Велева. Отговорът на редакцията очаквайте утре.

Съзнателно не общувам с теб от последните парламентарни избори (юни 2009 г.). Винаги съм знаел, че не си "моралният стожер" на обществото, за каквато се представяш.

Доколкото знам, само преди месец беше подновила офертата си да ни бъдеш таен P.R. Колегите ми бяха наясно, че и понятие си нямаш от P.R. стратегии, а с този акт искаш само респектиращо възнаграждение за "добрия тон", който ще имаш в писанията си за нас. Знам, че не си изключение в това отношение. Но не мога да проумея, кой ти внуши, че можеш да бъдеш моралния рупор на обществото?

 

"24 часа":

Депутати искат научния труд на Доган

 

Търговия с влияние, пране на пари или нарушение на закона за конфликт на интереси. Тези предполагаеми нарушения ще търси парламентарната комисия за борба с корупцията в скандала "Цанков камък", съобщи вчера шефът й Димо Гяуров.

Депутатите очаквано подкрепиха предложението за самосезиране по случая с платения на Ахмед Доган хонорар от 1,5 млн. лв. за научна разработка.

На първо място комисията ще иска да получи договора на Доган с Института за минно дело. Депутатите ще искат да получат и ценния продукт - проекта за пренасочване водите на река Места към каскада "Въча", плюс останалите разработки на Сокола.

 

 

Заплати

 

"Труд":

Борисов: Заплатите равнис по моята!


"Премиерът разпореди до края на деня във ведомствата ни да няма заплата, по-голяма от тази на ресорния министър", съобщи след вчерашното правителствено заседание земеделският министър Мирослав Найденов. Така самият Бойко Борисов ще е с най-висока заплата в администрацията (виж по-долу колко лева получава).

Преди 2 седмици пак на сбирка с министрите си премиерът се бе възмутил, че чиновници вземат по 6-7 хил. лв. заплата. На вчерашното заседание били цитирани бомбастични заплати на болнични шефове и на авиодиспечери

 

 

Бойко и Сергей в нов задочен спор

 


"24 часа":

Борисов:Станишев да мълчи, оставя 2 млрд. скрит дефицит

 

Бивш и сегашен премиер влязоха в задочен словесен двубой за управлението на икономиката вчера в Брюксел преди началото на срещата на върха на ЕС.

Сергей Станишев обвини Бойко Борисов, че в стремежа си да балансира бюджета убива българската икономиката, а Борисов обвини предшественика си, че му е завещал скрит бюджетен дефицит от над 2 милиарда лева, или 4 на сто от брутния вътрешен продукт (БВП).

 

 

 Още един гаф на Първанов

 

"Труд":

Първанов нямал право да записва чужденци


Президентът Георги Първанов е извън закона, като е правил звукозапис на международните си срещи. Това алармира Асен Агов от "Синята коалиция". Той се позова на писмен отговор от външния министър Николай Младенов. В него е обяснено, че нито в Закона за държавния протокол, нито в правилника за приложението му има регламент за звукозапис на международни срещи.

 

 

Увеличават здравната вноска

 


"Новинар":

Все пак вдигат здравната вноска


Управляващите готвят нов удар за здравноосигуряващите се. Според законопроекта за здравното осигуряване, представен от шефа на здравната комисия Лъчезар Иванов, вноската ще бъде вдигната с два процента от догодина. Тези проценти ще бъдат поети само от работещите. Парите ще отиват в частните осигурителни фондове. Със законопроекта ще бъдат въведени трите стълба на здравното осигуряване - задължителен, допълнителен задължителен и доброволен.

 

 

Източват пари по клинични пътеки 

 


"Монитор":

Болници търгуват пациенти по 500 лв.


Нова схема за източване на пари по клиничните пътеки на НЗОК са разработили ръководители на болнични заведения. „Монитор" разполага със скандален договор между държавна и частна болници, с който са се ангажирали с осъществяването на абсолютно незаконната търговия с пациенти помежду си. В случая частната Специализирана болница за активно лечение по кардиология в София прехвърля болни хора, на които не може да осигури необходимото лечение, единствено и само на държавната Специализирана болница за активно лечение на сърдечносъдови заболявания, като за всеки от тях в замяна получава по 500 лв.

 

 

Скандалът с Лечков

 


"Новинар":

Лечков: У нас двама-трима глупаци могат да очернят всеки


Кметът на Сливен и първи вицепрезидент на футболния съюз Йордан Лечков обяви, че е възмутен от начина, по който медиите се опитват да опетнят името му във връзка с инцидента, в който бе замесен. Както е известно, бронзовият медалист от световното първенство в САЩ беше спрян от пътни полицаи за нарушение, след което бе обявен за издирване. Версията на катаджиите е, че Лече им е показал среден пръст, хвърлил е документите си и е потеглил с колата си.

"В България двама-трима глупаци могат очернят всеки известен. Чета най-различни заглавия, включително как съм щял да влизам в затвора, а никой не говори за доказателства. Не знам защо се преиначават нещата, но аз не съм виновен и няма на кого да се извинявам", категоричен беше Лечков пред Нова телевизия.

 

 

София с ново гробище до 2,5 години

 


"24 часа":


Ново гробище в София до 2,5 г., иначе балираме трупове

 

Най-късно до 2,5 г. София ще има ново гробище. То ще е разположено на 800 дка край Казичене. До края на лятото ще е готов и устройственият му план, съобщи главният архитект на София Петър Диков.

"Ако не стане готово до 2,5 г., ще почнем "да балираме трупове". Паркът в Казичене ще реши проблема с гробните места в София за следващите 40 г.", уточни той. Диков обясни, че проектът за разширението на гробищата в Бакърена фабрика и Малашевци е почти готов. В София скоро ще има второ частно гробище след това в Бояна. То ще е 80 дка и вблизост до Централните софийски гробища.

 

 

Опека

 

"Монитор":


Съдебен шеф закрилял Петко Сертов

Председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов обещал на екшсефа на ДАНС Петко Сертов магистратски чадър. Протекциите били още по времето, когато Пенгезов оглавяваше Военноапелативния съд.

Магистратът обещал закрила в замяна на това жена му да получи пост в родното ФБР, призна вчера самият Пенгезов.

 "Жена ми започна работа в ДАНС с връзки. Взе я Петко Сертов. Нищо не съм обещавал, но агенцията беше на наша подсъдност. Никого не съм оправдавал, но евентуално...", разказа самият съдебен шеф.