"24 часа"

Бюджет 2017 влиза в сила от днес

От днес влиза в сила Бюджет 2017, в който е заложен дефицит от 1 млрд. и 300 млн. лева. Въпреки, че се очаква 2016-а година да завърши с излишък от 1 млрд. и 500 млн. лева в хазната, в бюджета за тази година е записан този дефицит.

"Труд"

Фалшивите намаления са сред най-честите измами при пазаруване по празниците

Сега, по празниците, когато всички пазаруват в еуфория, има доста случаи на фалшиви намаления. Понякога под огромни плакати, обявяващи намаления, има малък шрифт, с който се посочва, че то не се отнася за голям брой стоки, коментира пред БТВ председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

През празниците хората по-лесно правят покупки, без да сравняват оферти, посочи още той.

Маргаритов призова и самите потребители да са по-бдителни, особено когато става дума за онлайн търговия - там е и е по-лесно да се правят справки.

"Стандарт"

Синоптиците чакат нов сняг от 3-ти януари

По-студен януари от нормалното очакват синоптиците от НИМХ на БАН.

Месецът ще започне със слънчево време. Отначало ще е студено, но бързо ще се затопли.

Към 3-ти ще се заоблачи и ще започнат валежи, които навсякъде ще преминат в сняг, а температурите ще паднат.

През периода 4-7-и януари ще бъде променливо, ще има и превалявания, предимно от сняг.

"Монитор"

Препилите "клиенти" на Пирогов с една трета по-малко от миналата година

До този момент през "Пирогов" са преминали 98 пациенти. Това е с около 30 души по-малко в сравнение с миналата година, стана ясно по време на традиционния за първия ден на годината брифинг в УМБАЛСМ "Пирогов".

Най-много пациенти са приети в травматологичните и хирургичните клиники. "От 23.12 до 31.12 са преминали 4 200 пациенти. От тях 685 са хоспитализирани. В реанимация са постъпили 52 души", каза доц. д-р Стоян Сопотенски.

Тази година препилите, потърсили помощ в "Пирогов", са по-малко. За последното денонощие в токсикологията са приети 7 пациенти. Основните оплаквания са по-голяма употреба на алкохол. Случаите са разпределени 50:50 - на възрастни и на младежи.