"24 часа"

Марио с буса, в който умряха 9 мигранти, е само свидетел

Мъжът карал до Бургас белия бус, в който при катастрофа на връщане от морския град край Пазарджик на 4 юни загинаха 16-годишният шофьор Трайчо Димитров и 9 мигранти, е само свидетел по делото.

"Стандарт"

Луцифер мори Европа

Гореща вълна със страховитото име Луцифер удари половин Европа. Властите в десет страни обявиха червен код заради температури над 40 градуса. Жегата е най-нетърпима в Румъния, Сърбия, Босна, Хърватия, Италия и част от Полша. В Подгорица живакът закова на 42 градуса, а в Белград по обяд вчера бяха измерени 39 градуса на сянка. Рекордните горещини предизвикаха пожари на Балканите, а на север от Дунав взеха втора жертва в рамките на два дни. В Полша също съобщиха за загинал. Гърция, която се бори с десетки пожари, изпрати помощ на Албания, където огънят бушува на трудно достъпен терен. В България температурите също бяха много високи - над 35 градуса. Изключително горещото време се очаква да продължи и през уикенда преди леко захлаждане в началото на следващата седмица и нова гореща вълна след това.

"Монитор"

Премиерът разпореди спиране на заповедта за забрана на дейности в района на Крайморска Добруджа

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на околната среда и водите Нено Димов да спре изпълнението на заповедта, с която се забраняват всякакви дейности в териториите в района на Балчик, Каварна и Шабла, попадащи в "Натура 2000", съобщи пресслужбата на кабинета.

Министър-председателят възложи на министър Димов и екипа му утре да проведат среща с кметовете на трите общини и с представители на инициативните комитети, за да бъде обсъдена ситуацията, възникнала след решението на Съда на Европейския съюз, и заедно с тях да бъде търсено най-правилното решение за всички страни и за държавата след причинената огромна щета от предишни управления.