"24 часа"

Гeнeтиĸ пpeби лeĸapĸaтa, изpaждaлa бeбeтo мy - нe мy дaлa плaцeнтaтa

Учeн гeнeтиĸ oт Coфия c дългo ĸpимидocиe пpeби лeĸapĸaтa, изpoдилa бeбeтo мy, зaщoтo oтĸaзaлa дa мy дaдe плaцeнтaтa нa нoвopoдeнoтo. Cĸaндaлният cлyчaй ce paзигpaл нa 1 юли пo oбяд в cтoличнaтa ĸлиниĸa"Шeйнoвo". 37-гoдишният Bлaдимиp Cтoянoв бe зaдъpжaн дeн пo-ĸъcнo.

Ceĸyнди cлeд ĸaтo дeтeтo мy ce poдилo, Cтoянoв пoиcĸaл плaцeнтaтa oт д-p Aнтoaнeтa Гaгoвa. Tя мy oбяcнилa, чe нe мoжe дa мy я дaдe тoĸy-тaĸa, тpябвa дa имa paзpeшитeлни.

"Труд"

Плебсът няма нужда от автомобил

Министърът на околните среди (не на околната действителност) Нено Димов ще забранява колите без прочистватели, или както там им беше чужбинското име. Тоест всички стари коли ще забранява. Колите на 80 и повече процента от притежателите на автомобили. Да си купят прочистватели. Които ще им излязат по-скъпи от старите коли. Така че няма да си купят. И коли вече ще карат само богаташите. Ония скъпарските, които не замърсяват въздуха. Богаташите, които ще могат да си купят прочистватели за шестстотин лева.

"Стандарт"

Домино на омразата

Домино от омраза отприщиха провокациите по време на протестите в Асеновград. Ромите от "Столипиново" отговориха с контрапротест. Те обещаха всяка вечер да са на улицата, докато не спрат митингите в Асеновград. Скинари пък биха безпричинно цигани на пъпа на Пловдив с боксове и метални тръби. Истерията доби небивали размери, след като футболни ултраси и рокери яхнаха бунта. Ловецът на бежанци Петър Низамов-Перата излъчваше директно във Фейсбук призивите за саморазправа с ромите от махала Лозница. Областният управител на Пловдив Здравко Димитров спешно събра представители на полицията, лидери на ромската общност в региона, районния мюфтия и председателя на местното мюсюлманско настоятелство, за да не се допусне разгаряне на етнически пожар. "Монитор"

Оборудват аутобаните с телефони

Осигуряване на радио- или телефонна връзка по автомагистралите и скоростните пътища, 10-метрова зона за безопасност и изграждане на пътни трасета предимно през пустеещи земи предвижда изготвен от работна група към Министерството на регионалното развитие и благоустройството проект на Наредба за проектиране на пътища. Правилата ще важат при проектирането на нови и при реконструкцията на съществуващи пътища.

Преди време министър Николай Нанков пое ангажимент за осъвременяване на нормите за проектиране на пътища и съоръжения по тях. В момента то се прави по остарял модел, текстовете не са актуални и в тях липсват важни раздели, отнасящи се до проектиране на пътни възли и кръгови кръстовища, на зони за отдих, за обхват и съдържание на пътните проекти и др.

"Сега"

И в Столипиново битов конфликт едва не прерасна в етнически

Продължаващата вече седмица конфронтация в Асеновград, съпровождана с почти всекидневни протести, в неделя вечерта за малко да се пренесе и в пловдивската махала Столипиново. Случилото се показа, че напрежението в градовете с ромски махали е вече толкова голямо, че всеки битов конфликт може да прерасне за часове в етнически сблъсък с национален мащаб, а политиците очевидно нехаят за тази опасност.

"Дума"

Борисов на помирителна среща при Радев

По инициатива на Бойко Борисов президентът и премиерът обсъдиха на "Дондуков" 2 сектор "Сигурност", реформите в правосъдието, проектите за модернизация на въоръжените сили и др. Двамата обявиха, че държавните институции трябва да работят заедно по важните въпроси. Борисов е оценил високо призива на президента за създаването на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Със създаването на парламентарна комисия за проверка на процедурата на избор на нов изтребител ГЕРБ създаде впечатление, че се прави трибунал за атака срещу президента Румен Радев, коментира в телевизионно интервю главният секретар на държавния глава о.р. полк. Димитър Стоянов.

"Капитал дейли"

Кадри с подкрепа

Кадровите рокади при всяко ново упрaвление не са нещо необичайно, но в енергийния сектор винаги са изглеждали като сложен пъзел от интереси. В края на миналата седмица този пъзел беше пренареден с връщането на Жаклен Коен на поста председател на борда на директорите на АЕЦ "Козлодуй". Той беше освободен от него по време на служебното правителство на Герджиков и на негово място беше назначен изпълнителният директор на БЕХ Петьо Иванов.

Връщането на Жаклен Коен обаче е, меко казано, странно. Още с назначаването му по време на правителството на Пламен Орешарски, единственият въпрос за неизвестния в енергийните среди Коен беше чии интереси ще защитава той в АЕЦ "Козлодуй". Повечето отговори клоняха към ДПС и търговец на скрап. Със сигурност Коен не е любимец и на енергийния министър Теменужка Петкова, която го освободи от поста изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) през февруари миналата година. Точно за това е логично да се предположи, че назначението му идва от по-високо ниво, което беше потвърдено и от двама независими източници на "Капитал".