"24 часа"

Πoчвa peмoнтът нa "Дoндyĸoв", тpaмвaи и тpoлeи c нoв мapшpyт

Oт нeдeля зaпoчвa ocнoвният peмoнт нa бyл. "Дoндyĸoв" в Coфия, зapaди ĸoйтo ce пpoмeнят мapшpyти нa тpoлeи и тpaмвaи.

Зaтвapя ce зa движeниe oт yтpe дo 10 юли yл. "Kpaĸpa" мeждy бyлeвapдитe "Дoндyĸoв" и "Янĸo Caĸъзoв". Πo бyл. "Дoндyĸoв" пъĸ в yчacтъĸa мeждy бyл. "Bacил Лeвcĸи" и yл. "Бялo мope" ĸoлитe щe ce движaт двyпocoчнo caмo в eднoтo плaтнo. Taм ce зaтвapя южнoтo плaтнo.

"Труд"

Морето цъфна в странно синьо

Морето се обагри в странен цвят, а необичайното явление се засилва постепенно от седмица насам. Водата е мътна и призрачно синкава - "като мъгла",казаха рибари от Царево, които се обадиха на "Труд" за аномалията. Дългогодишният морски вълк Георги Пейчев обясни, че според него, става дума за водорасло, което има странен цъфтеж.

В подкрепа на думите си той приведе и факт: след 2 метра дълбочина в морето почти нямало видимост. От бистро и прозрачно, изведнъж помътнявало и ставало "като мъгла". Това се потвърдило и от наблюденията на няколко негови колеги, които влезли да се изкъпят и се опитали да се гмурнат надолу към дъното.

Според риболовците, морето обикновено отразява цвета на облаците. Сега обаче със сигурност не те били причина за странния цвят.

"Стандарт"

3 дни хайки за скорост

МВР вади на пътя всички полицаи, камери и радари. Пътна полиция започна снощи най-голямата в историята си акция "Скорост". Тя ще продължи 3 дни. Освен това ще има масови проверки за алкохол и наркотици.

На местата, където са регистрирани най-много катастрофи, униформените ще спират по 5-10 коли едновременно.

По магистралите и първокласните шосета пък ще бъдат пуснати всички камери и радари, с които КАТ разполага. Патрули ще обикалят участъците, където обикновено се организират гонки и автосъстезания.

"Монитор"

Дебнем градушките със 7400 ракети

Над 7400 ракети са готови да посрещнат градоносните облаци, заплашващи земеделските площи на 17 хил. кв. км от територията на страната, съобщиха за "Монитор" от Изпълнителната агенция за борба с градушките.

"Сезонът започна на 27 април. През 2016 г. той продължи до към 10 октомври. Всяка година началото се определя от състоянието на културите и от метеорологичната обстановка. В края на миналия месец разполагахме с 8823 ракети. В момента са налични над 7400", обясни шефът на ведомството инж. Ваньо Славеев.