Митьо Очите. 

"24 Часа":

Зърнен бос прал парите на Очите от рекет и дрога

Зърненият бос и зам.-председател на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев вероятно е прал през фирмите си мръсни пари от бандата за рекет, дрога и побоища на Димитър Желязков-Митьо Очите. Екип от спецпрокурори и следователи търсят доказателства по тази линия, след като спипаха Бенчев заедно с Очите в хотел "Рамада" в Истанбул.

Двамата се познавали открай време, но отношенията им се затоплили след като Очите излязъл от затвора през 2012 г.

Зам. главният прокурор Иван Гешев съобщи, че в неделя са престърсени дома и фирмите на Бенчев.

 

Авария. 

"Монитор":

Поморие два дни без вода

 

Туристи и хотелиери останаха на сухо, без капка вода в разгара на сезона. Чешмите в целия курорт пресъхнаха рано сутринта в събота и два дни местни и гости са в тотална истерия. Причината е тежка авария по главния водопровод, който снабдява курорта. Втори ден аварийни екипи на "ВиК" Бургас работят денонощно за отстраняване на повредата, но без никакъв резултат. Става въпрос за авария и пробив на тръбата в района на близкото село Лъка.

Безводието изнерви туристите и много от тях предпочетоха да стегнат багажа си и да избягат в друг курорт. Други, които са предплатили ваканцията си, настояват да получат солидно обезщетение.

 

Протест. 

"Дума":

Премахнаха втория палатков лагер пред парламента

 

Представители на Национално представените организации на и за хората с увреждания вчера премахнаха своята палатка през парламента. Дали ще върнем палатката зависи от предстоящите във вторник разговори с премиера. "Ако решенията за адекватно подпомагане не са в полза на всички хора с увреждания, а само за определена група, ще възстановим протеста", коментира за ДУМА председателката на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия Веска Събева.

ДУМА припомня, че преди около 10 дни от Национално представените организации на и за хората с увреждания разпънаха своя палатка в градинката пред парламента с искането за справедлива реформа в полза на всички хора с увреждания. На метри от тях бе палатката на родителите на деца с увреждания, разпъната от началото на юни, които настояват за отделен закон за личната помощ, който обаче касае около 88 хил. души с тежки увреждания.