Пет автомобила са горели тази нощ пред блок 50 в столичния квартал "Младост"1.

Сигналът за пожара е бил получен малко след полунощ в 00.26 ч., съобщиха от пресцентъра на МВР.
При инцидента няма пострадали хора. Екип от огнеборци, пристигнал на мястото на инцидента, е изгасил пожара. Нанесени са материални щети на автомобилите.

Няма данни колите да са на един собственик. В момента се изясняват причините за пожара.
Петте автомобила са били паркирани пред жилищния блок. От МВР не изключват възможността за умишлен палеж.

Минута по-късно е сигнализирано за три подпалени автомобила в кв. "Слатина", а към 2.38 ч. е получен сигнал, че още две коли горят в кв. "Модерно предградие".

Градският прокурор на София Николай Кокинов съобщи, че от началото на април са регистрирани 7 умишлени палежа на автомобили в столицата.

Трите случая на подпалени автомобили от тази нощ нямат връзка един с друг. Двама от собствениците на автомобили - на подпаления Фолксваген голф в "Гео Милев" и на автомобила, подпален в „Слатина", са регистрирани в полицията за криминални прояви.

Прокурорът уточни, че умишлено запалени са общо три автомобила в трите различни квартала, като общо 7 автомобила са били близо разположени и също са пострадали от пожара.

Собственикът на Голфа е познат на полицията във връзка с разпространение на наркотици, хулиганство и шофиране в нетрезво състояние.
Собственикът на автомобила, подпален в „Слатина", многократно е регистриран за измами.

Собственикът на Рено Клио, подпалено тази нощ в кв. „Младост" 1, не е криминално проявен, посочиха служители на МВР.

Повечето от умишлените палежи са бърз и лесен начин за отмъщение, коментира градският прокурор Николай Кокинов по време на пресконференцията в столичната полиция.