Във всички 24 района на София се извършва обработка със смеси срещу заледяване по улици и булеварди, по които се движи градският транспорт. Това съобщават от Столичната община, цитирани от БТА.

Започнали са частични обработки и по някои основни улици в районите, както и по вътрешноквартални улици в зависимост от снеговалежа. На терен в активен режим са 147 снегопочистващи машини.

В Природен парк "Витоша" са опесъчени участъци от двата пътя - кв. "Бояна" - местност Златни мостове, и кв. "Драгалевци" - хижа "Алеко".

Към момента градският транспорт се движи при зимни услови по обичайните си маршрути и изпълнява всички свои линии.

Зимата се завръща в събота

Зимата се завръща в събота

Прогноза за времето

Екипите на Столичния инспекторат следят обстановката и контролират дейността на почистващите фирми. Извършва се и почистване на прилежащите пространства към спирките на градския транспорт, подходи към подлези и метростанции.

Обходи на терен извършват екипите на дирекцията "Аварийна помощ и превенция".

От СО напомнят на шофьорите да карат само с автомобили, подготвени за движение при зимни условия, да бъдат внимателни и да шофират със съобразена скорост.

Припомняме, за днес е в сила оранжев код за 14 области от Западна и Централна България и жълт код за останалата част от страната за усложнена зимна обстановка.