Подписаха договорите за проектиране, строителство и надзор на Лот 3.1 на автомагистрала "Струма" в участъка между Благоевград и Крупник, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). 

Договорите бяха подписани в присъствието на регионалия министър Лиляна Павлова и министъра на транспорта Ивайло Московски. 

Договорите бяха подписани от инж. Асен Антов, изпълнителен директор на Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ с представители на строителя – ДЗЗД „АМ СТРУМА 3.1“, състоящо се от  „Агромах“ ЕООД, „Пътища Пловдив“ АД, "Хидрострой" АД, „Пътища Пловдив Груп“ ЕООД, „АБ“, АД и „Алве Консулт“ ЕООД и с представители на фирмата за супервизия на проектиране – ДЗЗД „СН АМ Струма Лот 3.1 с участници „Мотт МакДоналд Лимитид“, Великобритания; „Трансконсулт-БГ“ ООД и „Тест Консултинг“ ООД.

Участъкът между Благоевград и Крупник е с дължина от около 13 км, а стойността на договора за строителство е 186 млн. лв., осигурени от новата Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г. Малко над 2 млн. лв. е стойността на договора за строителен надзор.

Предвидено е строителството на 8 бр. мостови съоръжения с обща дължина от около 850 м, 3 бр. надлези, 3 бр. подлези, 4 бр. селскостопански подлези, 3 пътни възли.