И днес продължава спасителната операция край Крушунските водопади край Летница. Към 4 часа през нощта тя е била прекратена за кратко.

Все още не са открити двамата затрупани туристи. Изяснена е обаче тяхната самоличност - 56-годишен британски поданик и 45 годишна българка с двойно гражданство.

В акцията са участвали над 20 служители на полицията и пожарната от Ловеч и Велико Търново. Очаква се днес към тях да се присъединят техни колеги от Монтана и Враца.

Планински спасители се присъединиха към екипите на пожарната и полицията в търсенето на затрупаните.

По обяд днес вече основната маса от скали и пръст е разчистена, като остават два големи скални къса. В момента едното парче скала е овързано с въжета и спасителите се опитват да го преместят.
Другото парче скала е по-голямо и не би могло да бъде преместено. Остава да бъде начупено на парчета.

Свлачището се намира в района на Скалните манастири. Срутило се е голямо количество скална маса с ширина около 20 метра, която е разрушила мост. Мястото е недостъпно за техника, района се разчиства на ръка.

Двама души - българка и англичанин бяха затрупани вчера около обед от срутилата се скална маса.

При инцидента е пострадала 42-годишна жена от Плевен, която е успяла да се измъкне от свличащата се скална маса и да подаде сигнала за инцидента.
След преглед в ловешката болница тя е транспортирана по нейно желание с линейка на Спешна помощ в плевенската болница.
Жената е със счупен шиен прешлен, няма опасност за живота й.