През изминалото денонощие на територията на страната са станали 35 пътни произшествия, съобщават от пресцентъра на МВР.

2-ма души са загинали, а 36 са били ранени. 6 души са с опасност за живота, след като са пострадали при пътнотранспортните инциденти.

В района на София през изминалото денонощие са станали 123 леки катастрофи и 9 тежки произшествия. Ранените са 6, а един човек е загинал.

Затворени са проходите Твърдица - Елена (движението се осъществява през прохода Вратник), Етрополе - Златица, проход "Арабаконак".

Слаб сняг превалява в софийския участък на магистрала "Хемус" и на прохода "Петрохан". По високопланинските пътища в Смолянско има участъци с поледица, които се опесъчават, съобщават от пътната агенция.

Мъгла затруднява движението на автомобилите през старопланинския проход "Шипка". Видимостта е около 50 метра, съобщиха от общинския съвет за сигурност и управление при кризи.

Пътната настилка е мокра и заледена, шосето е опесъчено, допълниха от общината. Заради завалелия снощи мокър сняг и дъжд през нощта се е образувала снежна покривка около 2 сантиметра. Температурата в планината е минус 2 градуса, духа западен вятър.

До 31 март движението на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода е забранено.