4 терминала за самотаксуване и гише за купуване на е-винетка в брой обслужват трафика през граничния пункт с Румъния на "Дунав мост" при Русе, пишат от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Председателят на АПИ Георги Терзийски инспектира и работата на служителите на Националното ТОЛ управление на пункта.

11 молби за платена, но не отразена винетка

11 молби за платена, но не отразена винетка

АПИ връща парите на хората

Стана ясно, че ТОЛ контролът на превозните средства, пътуващи по републиканските пътища на територията на областите Русе, Разград, Силистра и Търговище, се осъществява от 45 инспектори и 11 правоприлагащи автомобила.

По данни на АПИ до 12 март на територията на страната екипите на ТОЛ контрола са проверили над 93 хил. автомобила.
На нарушителите са наложени над 2 700 компенсаторни такси, съставени са и над 360 акта за установяване на административно нарушение.

От пускането на е-винетките в обръщение са продадени близо 2.2 млн. винетки на стойност около 143 млн. лв.

Терзийски провери и реконструкцията на платното на пътя Русе - Силистра, при входа на Русе. По думите му ремонтът ще приключи през месец април.

Снимка 412208

Източник: АПИ

С изграждането на второ платно в участък от около 300 метра се подобрява пропускателната способност на пътя към "Дунав мост". Отсечката започва от кръговото кръстовище с бул. "България" и продължава към изхода на града в посока Силистра.

Със завършването на проекта съществуващият двулентов път се разширява до четирилентов и е продължение на пътя между Русе и Мартен. Проектът се изпълнява със средства от бюджета на АПИ и инвестицията е за над 1 млн. лв.

Снимка 412207

Източник: АПИ