От началото на 2010 година Столична община започва ремонт на 57 детски площадки и зони за отдих и ще довърши два подлеза в София.

Обектите са в районите „Подуяне", „Оборище", „Средец", „Триадица", „Сердика", „Слатина" и „Витоша". Най-много зони за отдих и детски площадки - 21, ще бъдат преустроени в район „Слатина".

За целта са предвидени около 12 милиона лева. Осем милиона лева идват по спечелен проект от ОП „Регионално развитие", а останалите четири милиона дава Столичната община.

По думите на зам.-кмета на Столичната община Ирина Савина повечето от обектите не са ремонтирани още от изграждането им.

Реконструкцията ще включва ремонт и обновяване на съществуващите настилки, на алейната мрежа, монтиране на предпазни огради, пейки, кошчета за боклук, осветителни тела, детски съоръжения, тенис маси беседки, спортни уреди, както и възстановяване и обновяване на зелените площи.

Проектът ще обхване и два пешеходни подлеза, които са спрени през 80-те години и са ниво груб строеж. Единият е под булевард „България" до квартал „Букар", а другият до гара „Подуяне".

В подлезите ще бъдат изградени санитарни възли, електрически и ВиК инсталации. Осигурени ще бъдат отопление, вентилация, съоръжения за трудно подвижни хора, пейки и кошчета за отпадъци.