Общинските съветници в София приеха облекчения за таксиметровите превозвачи в столицата за година и половина, съобщиха столични съветници от БСП.

Освобождават бранша от таксите, определени в Наредба на Столична община от 1 юни до края на 2021 г. Докладът бе приет с кворум от 57 от общо 61 общински съветници в София.

Сумите са за издаване на разрешение за таксиметров превоз на пътници, респективно издаването на дубликат, за холограмния стикер и 2 броя светлоотразителни идентификационни номера.

Исканията бяха представени от "Съюз Такси", Националния съюз на превозвачите, Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи, Асоциацията на таксиметровите синдикати в България и Инициативния комитет на таксиметровите водачи в София. 

Без общински данък за софийските таксиджиите – от юли до края на януари 2021-ва

Без общински данък за софийските таксиджиите – от юли до края на януари 2021-ва

Предвижда се улица "Съборна" да бъде изцяло освободена от коли

Припомняме, преди два месеца таксиметровите шофьори в столицата излязоха на протест с искане на помощ от държавата в размер на 1000 лева. Те поискаха замразяване на лизингите, намаляване наполовина на таксата за използването на системата, през която получават адреси и да получават съдействие от полицията при проблеми, създавани от клиенти.