74-годишен мъж изгоря в монтанското село Николово на 3 ноември. Сигналът за открит труп е получен на 3 ноември, екипът с огнеборци е тръгнал в 15:34 часа. Полицейска група е открила в отделна постройка в двора на имота обгорялото тяло на мъжа. Аутопсията ще бъде в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев".

Инспектор от пожарната е огледал местопроизшествието. Пожарът е бил потушен от внук на починалия. Роднините на починалия са казали, че той е бил трудно подвижен и сутринта преди инцидента са му оставени цигари за пушене. Тялото е транспортирано в Съдебна медицина за извършване на аутопсия.

Предполагаемата причина за пожара е в процес на установяване. По случая работи РУ Монтана.

Това не е единственият пожар в Монтана в дните на балотажа. В 21:40 ч. е получен сигнал за пожар в селскостопанска постройка в село Горно Озирово, собственост на местен жител. Огънят е унищожил 5 куб. м дърва, 30 кв.м спомагателни постройки, домашно имущество. Спасени са три съседни сгради.

Сухи треви са гасени и преди обяд - в 11:54 часа седем екипа на пожарната в Монтана и сектор "Специализирани оперативни дейности" - 21 души са участвали в гасене на пожар на сухи треви и храсти. На същото място на 27 октомври 2019 г. над град Чипровци, в местността Вража Глава са горели треви. Пожарът е локализиран към 23:30 ч. като и днес - 4 ноември отново е изпратен екип на пожарната да дежури в местността.

Вечерта в 18,04 ч. в град Монтана са гасени сухи треви в местност до Кулата на площ около 2 дка.