Русенско училище осъмна зазидано. Централният вход на едно от най-елитните учебни заведения в града, Английската гимназия „Гео Милев", което се намира в Парка на младежта, е бил запушен със стена от итонг, съобщи moreto.net.

Неприятно изненадани се оказаха първите преподаватели и ученици, пристигнали в училището тази сутрин. Застанали пред входа на учебното заведение, те се изправили пред стената.

Сащисаните учители се обадили в полицията. След проведените бързи оперативно-издирвателни действия се оказа, че виновници за инцидента са възпитаници на гимназията, които освен езикови притежават и строителни умения.

Това са абитуриенти. Справили сме се добре с проблема, разрушихме стената. Става дума за момчета от 12 клас, които не познавам, не знам имената им".

Куриозният инцидент е изключително неприятен, от училището се опасяват, че той ще се отрази негативно върху имиджа му именно сега, когато в Русе се провежда изложение на русенските училища, на което се представят всички учебни заведения и се опитват да привличат ученици.

Директорът и заместник-директорът не бяха открити за коментар, а от канцеларията обвиниха кмета на града.

 „Искали са да направят малка сензация. Имали са някъде мероприятие, минали са през училището и са свършили това.

Кметът Божидар Йотов категорично отхвърли обвиненията, като обясни, че няма как да отмени или забрани абитуриентските балове. Той допълни, че издаването на разрешение за дадено мероприятие в града не означава, че всеки може да прави каквото си иска.

От Английската гимназия отказаха да коментират как и дали ще бъдат наказани провинилите се абитуриенти.