Полицията задържа четирима души при акция срещу ало-измамниците, съобщава бТВ.

Операцията на МВР стартира тази сутрин на територията на няколко области в страната. В Русе и Велико Търново са се включили и служители на НАП, които проверяват лицата за имотното им състояние, както и на техните близки. Регионалните дирекции за национален строителен контрол (РДНСК) също участват в акцията, като те следят за евентуално незаконно построени къщи, собственост на задържаните.

Претърсват се адреси на хора, за които има информация, че се занимават с телефонни измами. Полицейската операция се извършва съвместно с прокуратурата.

По-късно БНТ информира, че четиримата арестувани при акцията са от Горна Оряховица и Ветово. По непотвърдена информация над 10 души са привикани за разпит.

Полиция и жандармерия влязоха в кварталите на Горна Оряховица - "Гарата" и "Калтинец", на входовете и изходите на които са изградени контролно-пропускателни пунктове. Проверяват се документите на всички влизащи и излизащи автомобили. Претърсени са множество адреси. Спецакцията във Ветово е започнала в ранните часове тази сутрин. На попадналите в полезрението на институциите в Русе и Горна Оряховица е направена задълбочена проверка от НАП по отношение на имотното им състояние и това на техните близки, а от РДНСК - за незаконно построени къщи.

Задържаха коли с десетки черни чували при спецакция в Казанлък
Обновена

Задържаха коли с десетки черни чували при спецакция в Казанлък

Петима са арестувани, иззети са около 500 кг незаконен тютюн