Алармираха за липса на нормален път до автобусни спирки в кв. "Манастирски ливади", съобщи bTV. Служители от съседните бизнес сгради твърдят, че стигат до офисите си с риск за своята безопасност.

Липсвал асфалтиран път до автобусната спирка, която използва.

Една от потърпевшите два пъти е подавала жалба за липса на достъп до спирката в контактния център на Столична община. На втория сигнал от края на месец ноември миналата година жената получава отговор след почти три месеца.

"Служителите от районната администрация са извършили оглед на място и по документи, като са установили, че към този момент пешеходния достъп от сградите до посочената автобусна спирка на бул. ''България'' и обратно е възможен по съществуващите по регулация тротоари", написали от общината.

Подобно е положението на спирката от другата страна на булеварда, която попада в съседния район ''Триадица''. Хората настояват на мястото на калния склон да се изградят стълби, а състоянието на тротоара да бъде подобрено.

От район "Витоша" планират да поставят и пешеходни пътеки, но не се ангажират със срокове. Засега съветват хората да използват тротоара от другата страна на улицата, въпреки че към момента няма зебра, по която безопасно да пресекат улицата.