Автомобил се вряза в денонощен магазин в София, съобщава bTV.

Пътният инцидент е станал снощи на кръстовището на улиците "Дойран" и "Нишава".

Колата се е забила на заден ход след рязка маневра.

Няма жертви. Пострадали са двама души, които са били в магазина, както и 64-годишният шофьор. Той е американски гражданин, а предполагаемата причина за инцидента е прилошаване.

Водачът е откаран в УМБАЛ "Св. Анна" в прединфарктно състояние.

Другите двама ранени са жена и мъж. Жената е прегледана на място, а мъжът е настанен в "Пирогов".

Няма официална информация дали на шофьорът е тестван за алкохол и наркотици.

Нанесени са материални щети - дограмата на магазина е преместена навътре с около два метра, а част от фасадата е изкъртена.

Снимка 645253

Източник: Фейсбук/Катастрофи в София

Впоследствие беше оповестена официална информация от МВР. Сигнал за инцидента е подаден малко след 22.30 часа снощи. По първоначални данни автомобилът се e ударил в паркирана кола, след което се е врязал в денонощния магазин за алкохол и цигари. Освен по магазина, са нанесени материални щети и по автомобилите

Шофьорът, причинил произшествието, е с опасност за живота.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. Продължават следствените действия по случая.

БТА съобщава, че 64-годишния мъж е в кома. Сигнал за случая е бил получен в Центъра за спешна медицинска помощ в София в 22.38 часа. Две линейки са пристигнали на място в 22.52 часа. По данни от спешния център другият пострадал мъж е на 48 години и е с контузия на таза. Той е бил откаран в УМБАЛСМ "Пирогов". На място е прегледана и жена на 47 години, която е с контузия на крака, но не се е наложило болнично лечение. От СДВР пък са казали пред агенцията, че при инцидента има един сериозно пострадал, а двама души са прегледани на място и са освободени.