Голямо количество алкохол с невалиден бандерол е иззето при операция на служители на ОДМВР-Ловеч, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицаите атакували склад за търговия на едро на алкохол, намиращ се на ул. „Воловиите" в Тетевен, чийто собственик е 44-годишния Ц.Ц.

При проверката са открити и иззети 1367 бутилки високоградусен алкохол. Бутилките били облепени с невалиден акцизен бандерол и носели логото на различни известни марки уиски, водка, ракия, мастика и др.

На собственика е съставен акт за административно нарушение.

Припомняме, това е пореден случай на установено закононарушение при търговия с акцизни стоки.

В края на месец юли при специализирана полицейска операция, проведена на територията на община Троян, служителите на реда иззеха 1920 кутии цигари без бандерол от частен дом в с. Голяма Желязна и винарна в с. Балканец.

Отново вчера, при операция на служители на териториалното звено "БОП" на ОДМВР-Монтана, са иззети 871 стека цигари от различни марки, които били без бандерол.

Акцията е проведена след подаден сигнал и последвала проверка по него. Така спецполицаите достигнали до незаконния търговец Б.Б. на 60г. от Лом, а след процесуални действия от апартамента му са иззети големите количества с акцизна стока.

По случая е образувано досъдебно производство.