Болтовете на мантинелите на пътя Своге - София не могат да се развият на ръка, категорични са от Агенция "Пътна инфраструктура".

Изказването им е по повод разпространената информация от Института за пътна безопасност, че мантинелата край Своге е с развиващи се на ръка болтове.

От Пътната агенция твърдят, че подобни твърдения са "категорична лъжа", а разпространените от неправителствената организация снимки с отвити болтове са провокация.

АПИ защити новите ограничителни системи на пътя Своге-София

АПИ защити новите ограничителни системи на пътя Своге-София

Това се казва в позиция по повод "неверни, технически необосновани и некомпетентни твърдения"

Те напомнят, че демонтирането на елементи и нарушаването на целостта на ограничителната система, за да се търси медийна сензация, е забранено и подлежи на наказателна отговорност, тъй като застрашава безопасността на движение на всички шофьори.

Припомняме, вчера от Агенция "Пътна инфраструктура" отново опровергаха изказвания на представители на неправителствената организация, свързани с новите ограничителни системи на път II-16 Своге - София. В своята позиция те увериха, че монтираните мантинели в участъка на пътния инцидент край Своге са от най-висок клас, а твърденията на Института по пътна безопасност са "неверни, технически необосновани и некомпетентни".

Следствието пак затваря пътя Своге-Нови Искър

Следствието пак затваря пътя Своге-Нови Искър

Заради разследването на катастрофата