От Пътната агенция подписаха договор с втори Национален доставчик на услуги за електронно събиране на пътни такси, съобщиха от АПИ. Втората фирма е "Телетол" АД.

С днес подписания договор дружеството става вторият Национален доставчик на услуги за електронно събиране на пътни такси след "Интелигентни Трафик Системи" ЕАД.

Работодателите препоръчват по-ниски първоначални ТОЛ такси

Работодателите препоръчват по-ниски първоначални ТОЛ такси

Таксите да се увеличават постепенно и обосновано, иска бизнесът

Според Общите условия има 10-дневен срок от подписване на договора. В този срок фирмата трябва да докаже оперативна съвместимост с Електронната система за събиране на пътни такси и да започне дейност по предоставяне на услуги.

Едва след установяване на съвместимост договорът с националния доставчик на услуги влиза в сила. Ако в указания срок не се установи готовност за представяне на услугите, то срокът се удължава до момента на фактическото доказване, че е постигната оперативна съвместимост. Общите условия за доставчиците на услуги са приети от Управителния съвет на АПИ.

Процедурата за кандидатстване и одобряване на националните доставчици на услуги е описана в Закона за пътищата и Наредбата за условията, реда и правилата за изграждане и функциониране на смесената система за таксуване на различните категории пътни превозни средства на база време и на база изминато разстояние.

БСП критикуват абсурдно високите тол такси

БСП критикуват абсурдно високите тол такси

Управляващите скрито са отворили офертите за концесията на летище "София"

Съгласно Наредбата само вписани в регистъра, могат да подадат заявление за извършване на тази дейност. Процедурата за кандидатстване е отворена и всяко лице, което отговаря на условията, може да подаде заявление. Процедурата и изискванията са еднакви за всички кандидати, желаещи да предоставят услуги и да бъдат национален доставчик, уточниха от АПИ.

Предупреждават за поскъпване на стоките заради тол таксите

Предупреждават за поскъпване на стоките заради тол таксите

От хляба три филийки ще отиват за тол такса, четири за ДДС