"В рамките на фестивала Sofia Architecture Week ръководихме работилница за студенти, с които разглеждахме основните проблеми на квартал "Капана" в Пловдив. Изследвайки ситуацията в квартала, изготвихме акция, която се провежда днес - 28.11.2013 г., от 7.30 сутринта.

По време на нея ще бъдат позиционирани 75 картонени макета на коли, като основната ни цел е да провокираме граждански диалог относно наболелия проблем с многобройните автомобили, позиционирани в квартала. Акцията е част от кампания, която подехме и ще развиваме в бъдеще - "Подай ръка на "Капана", информмира Plovdid24.bg

Надяваме се, че споделяте нашето желание да върнем блясъка на квартал "Капана" и ще допринесете към нашата акция, отразявайки я във вашата медия. Колкото по-голяма гласност получи акцията ни - толкова по-лесно ще се създадат предпоставки за създаване на желания обществен диалог", обясниха младите архитекти.

По време на акцията някои от шофьорите слизаха от автомобилите си и просто преместваха макетите, за да може за пореден път да паркират возилата си на обичайните им места.