От днес на обед гори пожар на изхода на Стара Загора, вдясно от пътя за Старозагорски минерални бани. Сигналът е получен около 12.15 ч.

Пожарът се развива на прекъснат фронт - около 3-4 км, главно в лесонепригодни площи като на е обхванал сезонно обитавани полумасивни постройки и вилни имоти и е навлязъл низово в иглолистни масиви.

Основните усилия са насочени към опазване на вилните имоти в района и предотвратяване навлизането на пожара в големия горски масив, зад основния фронт на пожара.

Гасителните действия са силно затруднени поради пресечения терен и липсата на инфраструктура, поради което пожарните автомобили не могат да стигнат до огнищата и на много места гасенето се извършва ръчно.

Няма опасност за намиращите се в съседство населени места и евакуация не се налага.

Сформиран е оперативен щаб, който осъществява ръководството и координирането на участниците в пожарогасенето.

В гасенето участват служители от Дирекция "Гражданска защита", РУГ, Държавно горско стопанство е създадена организация и в района на пожара бързо са съсредоточени голямо количество сили и техника.

Мобилизирани са: целият личен състав на РС ПБС - Стара Загора (включително свободните от смени огнеборци), екип с един противопожарен автомобил на РС ПБС - Казанлък, 15 служителина Дирекция "Гражданска защита" с една авторазливна станция, 20 служители на държавно горско стопанство с един специализиран автомобил за пожарогасене и 4 високо проходими автомобила, 2 водоноски и 10 служителиот Община - Стара Загора, модул на МО - 77 военнослужещи със 7 автомобила - в т.ч. две авторазливни станции.

За установяване причините за възникванена пожара работи РПУ - Стара Загора.
По първоначални данни е причинен от небрежност при боравене с открит огън - запален за битови нужди.

Потвърдена е готовността при необходимост на Мини Марица Изток" ЕАД да осигури две тежки верижни машини в помощ на гасителните екипи.