Повреда на контактен проводник на гарата в Пловдив е объркало движението на влаковете. Това става ясно от прессъобщение на БДЖ, с което уведомяват, че вече движението на гарата се нормализира.

Напрежението в контактната мрежа е било прекъснато от 15:53 ч. до 17:20 ч. днес поради повреда на контактен проводник. Била е създадена организация за осигуряване на транспортното обслужване на пътниците от засегнатите влакове с дизелов локомотив и автобуси.

По маршрута на влаковете, които пътуват по направленията Пловдив-Асеновград-Пловдив и Пловдив-Карлово-Пловдив, е осигурен превоз с автобуси в участъците между Пловдив и Крумово и съответно между Пловдив и Филипово, след което клиентите на железопътния превозвач продължават своето пътуване с влак.

Бързите влакове в посока за Бургас са изтеглени с дизелов локомотив до гара Пловдив разпределителна, а композициите в посока към София са придвижени с дизелова тяга до гара "Тодор Каблешков".

Поради необходимостта от извършване на допълнителни маневри за осигуряването на превоза с дизелов локомотив, влаковете, които преминават през гара Пловдив в този интервал от време, се движат със закъснение.