По линии 12, 12 А и 4 в обществения транспорт на Бургас за първи път утре тръгват автобуси, оборудвани с климатици, съобщават от пресцентъра на Община Бургас.

Те са пет и са очакваната втора партида от доставката на десет возила с марка „Тедом", закупени на лизинг от Община Бургас.

Първите пет автобуса пътуват в града вече от месец и радват бургазлии със своята бързина и комфорт. Общата стойност на инвестицията възлиза на 5 800 000 лева.
И 10-те нови автобуса в автопарка на „Бургасбус" са с газови двигатели.

Те са нископодови, с накланяща се платформа, улесняваща достъпа на трудноподвижни лица. Автобусите са дълги 12 метра, с 30 седящи места и капацитет, позволяващ да поемат повече от 90 пътници.

Двигателите им са проектирани и произведени специално за работа на природен газ. Това намалява в пъти разходите за гориво и намалява значително количеството на излъчваните във въздуха вредни емисии.

В 10-те чисто нови, както и във всички останали автобуси на градския транспорт в Бургас ще бъдат залепени стикери с надпис: „Пазете автобусите. Те са ваши!". Общинска администрация разчита на съдействие от страна на всички пътници за по-дългото съхранение на автобусите в сегашния им приветлив вид.