С надути клаксони и знамена, коли на Синдикат "Защита" тръгнаха на автошествие от пл. "Независимост" в София, съобщава Нова телевизия.

Колоната от автомобили спря за кратко пред сградата на Министерския съвет.

Полицаи ескортираха автошествието. Образува се и задръстване. Протестиращите развяха знамена от прозорците на автомобилите си.

Здравните работници са недоволни заради неизпълненото обещание в началото на април по време на среща с премиера Кирил Петков за вдигане на заплатите в сектора.

С палатки пред МЗ синдикат подготвя национален протест

С палатки пред МЗ синдикат подготвя национален протест

Настояват правителството да изпълни поетия пред тях ангажимент за вдигане на заплатите

Протестиращите, които вече проведоха няколко акции пред сградата на Министерство на здравеопазването, заявяват категоричната си позиция против "унизително ниски и несправедливи възнаграждения на работещите в здравеопазването, драстично намаляване на доходите им след спиране на изплащането на допълнителните възнаграждения за COVID-19, гнусното неизпълнение на даденото от самия министър-председател на Република България обещание за увеличение на възнагражденията им".

Протестиращите се обявиха срещу спекулативното повишаване на цените на енергията и горивата, което води до инфлация, и безконтролното повишаване на цените на стоките от първа необходимост.