Багери влязоха в къмпинг край Лозенец, съобщава БНТ.

Акцията на Община Царево за премахване на незаконните постройки се случва на старта на летния сезон. Вече е изтекъл срокът, в който собственикът на къмпинга е имал възможност доброволно да премахне обектите.

Кметът на Царево Марин Киров посочи, че са установени 154 незаконни обекта, сред които търговски площи, магазин и ресторант. Днес ще бъдат премахнати 14 обекта - каравани, в които има изградени дървени конструкции. Той уточни, че проверката е започнала през 2022 г., като многократно е имало срок за доброволно премахване. Последното съдебно решение е от 15 май и касае 44 обекта.

80 нарушения засече проверката на караваните в Бургаско

80 нарушения засече проверката на караваните в Бургаско

Открити са незаконни сондажи, палатка в дере, каравани на плаж, върху дюни, в гори и ниви

"В момента се случва изпълнението на заповеди, които са влезли в сила. Аз доброволно съм започнал да ги изпълнявам. Големият проблем е, че ние нямаме закон, който да каже какво може се случва и как трябва да се къмпингува в България", заяви на свой ред Явор Атанасов, собственик на къмпинга.

Той обясни, че въпросният парцел е част от къмпинг Юг, който е направен през 1974 г. и повечето от бунгалата са си били тук.

На мястото на някои от тези бунгала сме паркирали каравани и реално, понеже аз съм собственик на земята, трябва да съборя това, което е строено преди 40 години, защото в един момент то е незаконно, коментира Атанасов.

Установиха над 60 каравани върху дюни в залива Вромос

Установиха над 60 каравани върху дюни в залива Вромос

Междуведомствена комисия описа нарушенията