На близо 20 000 украински бежанци ще се предоставят завивки, индивидуални и семейни хигиенни пакети, кухненски прибори и хавлиени кърпи от Българският Червен кръст и Върховният комисариат на ООН за бежанците до края на годината.

Кампанията "Подпомагане през зимата" се реализира в областите Благоевград, Бургас, Варна, Добрич, Русе, Пловдив и София - град, а бежанците могат да получат помощта в хотелите и базите, където са настанени. За лица, живеещи на външни адреси, ще бъдат открити дистрибуционни пунктове след 20 ноември, а някои от тях ще се намират в офисите на БЧК.

Част от предвидените помощи вече са доставени за 5000 души във Варна, Бургас, Добрич, Русе и София-град. За три дни, от както е стартирала кампанията, в София са доставени 500 одеяла и 400 хигиенни пакета, а близо 600 украинци са подпомогнати в Русе и Бургас.

Същите артикули ще бъдат осигурени и за областите Благоевград и Пловдив до края на следващата седмица. Предвидено е да се предоставят памперси и бебешки мокри кърпи във всички области.