Въвеждат се промени в движението и разписанието на влакове минаващи през Пловдив, поради ремонт на жп възела там. Промените са с продължителност от 1 август до 25 септември. Това съобщават от БДЖ.

Влакове няма да минават от първи до четвърти коловоз в жп гара Пловдив и връзката между гара Пловдив и гара Филипово. Движението ще бъде ограничено и ще се осъществява от пети до десети коловоз.

Променени маршрути:

  • Всички бързи влакове, пътуващи по направленията София-Бургас-София и София-Варна-София през гара Пловдив, ще се движат по обиколен маршрут през гара Димитровград. Разписанието им ще е променено, а времето на пътуване ще се удължи с 55 минути.
  • Бързите влакове № 8640 от Ямбол за София и № 8641 от София за Ямбол, ще пътуват с променен маршрут София - Пловдив - Димитровград и обратно. В гара Димитровград ще има осигурена връзка за и от Стара Загора и Ямбол с допълнително назначени влакове.
  • Пътническите влакове по направленията Пловдив - Стара Загора - Пловдив и Пловдив - Карлово - Пловдив, както и бързите влакове от Пловдив за Варна и от Варна за Пловдив ще се движат до и от гара Филипово.
  • Между гара Филипово и гара Пловдив за пътниците от повечето композиции ще бъдат осигурени автобуси. В участъка могат да се използват и редовните градски автобусни линии.

Няма да се движат:

  • Бързите влакове № 4631 Горна Оряховица - Пловдив и 4632 Пловдив - Горна Оряховица. Желаещите да пътуват по тези маршрути ще могат да използват други композиции с удобни връзки в гарите Дъбово, Тулово и Карлово.
  • Влаковете по направлението Пловдив - Панагюрище - Пловдив. За пътниците по този маршрут ще бъде осигурен транспорт с автобуси.

Промяна ще има в транспортната схема и разписанията на влаковете:

  • По направлението Пловдив - Асеновград - Пловдив. Част от влаковете ще пътуват до и от гара Крумово, като там ще осъществяват връзки с влакове за и от Пловдив и Асеновград.
  • По направлението Пловдив - Пещера - Пловдив. Част от композициите от и за Пещера, ще се движат до и от гара Стамболийски, като там ще осъществяват връзки с влакове за и от Пловдив.
  • По направлението Пловдив - Димитровград - Пловдив и Хисар - Долна Махала - Хисар.

С променени разписания ще пътуват влаковете в участъците Стара Загора - Горна Оряховица - Стара Загора, София - Пловдив - София, София - Карлово - София, Бургас - Сливен - Бургас и др. По тази причина са променени връзките на влаковете в гарите София, Пловдив, Крумово, Филипово, Карлово, Димитровград, Стамболийски, Михайлово, Стара Загора, Тулово, Дъбово, Зимница, Карнобат, Долна Махала и др.

Измама с името на БДЖ: Реклама подлъгва да закупим фалшива жп карта

Измама с името на БДЖ: Реклама подлъгва да закупим фалшива жп карта

Дружеството ще поиска съдействие от съответните институции

От БДЖ молят пътуващите да се информират допълнително за разписанието на влаковете непосредствено преди своето пътуване, понеже ще бъдат въведени промени в разписанията на много влакове.

Актуалното разписаниe на влаковете след въведените промени от 1-ви август ще бъде достъпно на официалната страница на дружеството (www.bdz.bg) от 24-и юли (понеделник). За допълнителна информация пътуващите ще могат да се обръщат към служителите на билетните каси и гишетата "Информация", както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.

Според БДЖ, ремонтните дейности ще увеличат скоростта на пътуването с влак.

БДЖ пуска допълнителни влакове за морето

БДЖ пуска допълнителни влакове за морето

Те тръгват от 30 юни и 1 юли