Бездомно куче нахапа дете в центъра на Хасково, съобщава Нова телевизия.

То е било откарано в Спешна помощ от майка си, която е била с него. Местните обясняват, че това не е единичен случай - други хора също са бил нападани от кучета, тъй като в градската градина било пълно с безстопанствени животни.

Охранителят на парка Веселин Цанев посочи, че кучетата стават все по-агресивни. Въпреки че гражданите са подали сигнали и общината е прибрала най-агресивното куче, останалите животни са останали.

По думи на пресаташето на община Хасково Диана Иванова проблемът не е само в този град. Тя подчерта, че от началото на годината в града работи приют за бездомни животни, където вече са прибрани над 150 кучета. В момента се работи по залавянето и на останалите животни, които проявяват агресия, увери тя.

Завишиха глобите за кучета без намордник

Завишиха глобите за кучета без намордник

Въвежда се и единна методика за определяне агресивността при кучетата

Припомняме, това е поредният случай на нападение на куче над човек през последните месеци.

На 22 април 2019 г. куче нахапа 3-годишно дете в кърджалийско село Македонци.

На 7 юни 2019 г. пет домашни кучета убиха мъж в софийското село Владо Тричков. За тези кучета и преди е имало сигнали, но не са взети мерки.

Дни по-късно, на 20 юни два питбула нахапаха 8-годишно момиче, което карало колело пред погледа на майка си до своя блок. Наложило се и други хора да се притекат на помощ, за да разтърват кучетата.

Джобните кученца без намордник, успокояват ГЕРБ

Джобните кученца без намордник, успокояват ГЕРБ

Намордникът се отнася само за агресивните кучета