Бивша домоуправителка може да загуби апартамента си във Велико Търново заради неплатени задължения, информира БНТ. Освен към етажната собственост, жената има дългове и към кредитни институции.

Преди две години управлението на етажната собственост поел професионален домоуправител. При ревизия на касата съседите установяват , че липсват общите пари в размер на 3 500 лева. Те били събрани от бившата домоуправителка, която е основният длъжник във входа. Опитали се да я склонят доброволно да възстанови парите, но без резултат.

По думите на новия домоуправител трябвало да предприемат съдебни действия, тъй като година и половина са се опитвали да постигнат споразумение с нея, но безуспешно.

Една от съседките отбелязва, че жената постоянно искала пари от някой от входа.

Бившата домоуправителка заявила, че миналата година е издължила на етажната собственост общо 2 600 лв, за което имала документи. Не отрекла обаче, че има дългове и към кредитни институции.

Жената е със запор на банковата си сметка и възбрана на недвижимия имот.

Професионалният домоуправител и останалите кредитори настояват за публична продан на жилището й. Насрочена е и дата за опис на имота.