Само за един ден - от сутринта до 15 часа, на територията на столицата са възникнали 394 пътнотранспортни произшествия.

Четири от тях са по-сериозни и при тях има пострадали хора, но без опасност за живота, съобщават от МВР. Три от произшествията са с участието на пешеходци, един от инцидентите е възникнал на пешеходна пътека.

Посетените от служители на отдел "Пътна полиция" - СДВР пътни инциденти са 145, в 245 от случаите шофьорите са подписали двустранни протоколи.

От Пътна полиция призовават шофьорите да се движат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват дистанция и да се съобразяват с пътните знаци и указанията на контролните органи.

Апелът към пешеходците е да се движат с повишено внимание, да имат предвид, че при хлъзгавата пътна настилка, спирачният път на автомобилите е по-дълъг.

От Столична община уверяват, че се извършва обработка на улиците, по които се движи градският транспорт преди очаквания засилен трафик. Продължава и почистването на вътрешно-квартални улици.

При необходимост ще бъдат затваряни пътни участъци за почистване. По рано днес за почистване бе затворен участък бул. "Черни връх" , бул."Г. М. Димитров" и бул."Драган Цанков", пътят за Алеко и Златните мостове. Движението в планината е разрешено само с вериги.

По данни на БАН снежната покривка в София е 20 см.

В момента градският транспорт се движи нормално при зимни условия.