Общинският съветник от БСП Станислав Младенов, Антон Койчев от групата на ГЕРБ и независимата Севделина Петрова внасят в Столичния общински съвет (СОС) доклад с предложение да бъде осигурена целева субсидия на Втора специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение "Шейново" за доставка и монтаж на пожароизвестителна инсталация. Това бе съобщено от пресцентъра на БСП-София.

Парите са поискани в писмо от изпълнителния директор на болницата Румен Велев до Столична община (СО). По думите на Станислав Младенов писмото е било разгледано и подкрепено на заседание на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика в СОС на 12 юни.

Той отбелязва, че в редица проверки от страна на "Пожарна безопасност и защита на населението" през годините в болницата са констатирали нарушения на разпоредбите за пожарна безопасност и са изготвени протоколи с предписания. Младенов обяснява, че съгласно изискванията в целите сгради за обществено здравно обслужване с повече от два етажа и лечебни заведения с над 50 легла трябва да има система за известяване при пожар.

Към писмото от директора на болница "Шейново" са приложени три примерни оферти за пожароизвестителната инсталация от специализирани фирми. Румен Велев иска съдействие от Столичния общински съвет за получаване на финансова помощ в размер до 129 025 лева с ДДС.