В Специализираната болница за рехабилитация в Котел няма медици, които да работят в COVID отделението, съобщава bTV.

Въпреки че от лечебното заведение са осигурили 11 легла за пациенти с коронавирус, няма нито лекари, нито медицински сестри и санитари, които да се грижат за тях.

Управителят на болницата д-р Цветан Влахов обясни, че е необходима и апаратура. Служителите в болницата - четирима лекари и четири медицински сестри, са отказали да работят със заразени с COVID-19, тъй като ако бъдат прехвърлени в новото отделение, ще трябва да прекратят работата си на настоящите си позиции.

Капацитетът в Специализираната болница за рехабилитация е 55 легла.

Почти всеки втори изследвал се е заразен с коронавирус

Почти всеки втори изследвал се е заразен с коронавирус

3 519 нови случая на коронавирус, 152-ма починали за денонощие

Д-р Влахов е на мнение, че по-подходящо би било разкриването или преобразуването на COVID отделение във Вътрешното отделение към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен, което се намира в същата сграда. Аргументът му е, че там работят пулмолог, терапевт, както и обучени сестри. Медикът обясни, че там и сега лекуват пневмонии, а освен това разполагат с кислородни апарати.

Към момента заразените с коронавирус в Котел са 43 души. Местните медицински експерти смятат, че обстановката в общината не е.

В града няма реаниматор, поради което е необходим близо час и половина, за да бъде транспортиран пациент до областната болница в Сливен.