Смяната на директори на шест от най-важните общински дружества в София е не само неморална, но и незаконосъобразна. Спаси София не се противопоставят на самата смяна на директорите, а на начина, по който това се прави. Това заяви пред БНР общинският съветник от Спаси София Борис Бонев.

Той посочи, че ПП-ДБ-СС са имали готови доклади за честни и прозрачни конкурси, но те са били отхвърлени. По думите му икономическото мнозинство, дирижирано от ГЕРБ, е решило да постави директно на мястото на досегашните директори едни 26 анонимни души, само с едно CV представяне.

Бонев отбеляза, че дори да има нови конкурси за постоянно ръководство на фирмите, те ще бъдат опорочени от общинските съветниците от ГЕРБ, ДПС, ИТН и ВМРО. Той поясни, че конкурсите се насрочват от комисия, която те са си избрали, по правила, които те също са избрали.

Общинският съвет може активно да саботира работата на кмета. Ние нямаме мнозинство. Там управлява ГЕРБ с техните придворни килимчета. Карлос Контрера е момчето за мръсни поръчки на ГЕРБ, изтъкна Борис Бонев.

Той подчерта, че разговорът с ПП-ДБ за бъдещите ни взаимоотношения в Столична община предстои. По думите му София е кауза за него и останалите членове на "Спаси София".

Шест общински дружества си търсят опитни управленци

Шест общински дружества си търсят опитни управленци

Шест отделни комисии ще номинират новите бордове на управителните органи на общинските дружества