Йорданка Фандъкова да поеме отговорност и да подаде оставка. За това настояват от групата на ,,БСП Лява България" след скандала, свързан с ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев".

От партията са категорични, че Столична община не разполага с необходимия административен капацитет, за да се справи с управлението на града, нито зачита Закона при провеждането на обществените поръчки.

Фандъкова не плаща и лев за некачествени ремонти

Фандъкова не плаща и лев за некачествени ремонти

Кметицата на приема упреци от политически сили, които в миналото довели София до разруха

От БСП са на мнение, че именно управляващите в Столична община стоят в основата на проблема с некачествения ремонт на ключови обекти в града, след като от разследване на бТВ се установи, че е променен предметът на обществената поръчка - използваният материал за ремонта на улица "Граф Игнатиев".

Фандъкова глоби със 100 хил. лв. строителя на "Граф Игнатиев"

Фандъкова глоби със 100 хил. лв. строителя на "Граф Игнатиев"

По думите ѝ следващата стъпка е прекратяване на договора

,,Това е драстично нарушаване на Закона за обществените поръчки. Тук вече не говорим нито за визия, нито за естетически критерии, нито за недовършен обект. Става въпрос за конкретно нагло нарушение на Закон, което е престъпление.", отсичат от партията. Те отказват да приемат и несправедливото опетняване на строителния бранш в България и заявяват, че очакват оставката на столичния кмет.

От БСП изискват обяснение от Фандъкова защо е променена виброизолационната подложка, която е елемент на обществената поръчка за ремонта на ул. "Граф Игнатиев" и заради която един от кандидатите за изпълнение на обекта е бил отстранен.

Фандъкова се сети да проверява измененията при ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

Фандъкова се сети да проверява измененията при ремонта на ул. "Граф Игнатиев"

За нея, общественият интерес е да не се плаща повече за нещо, което струва по-малко

Те очакват отговор и на въпроса дали е вярно, че използваният материал е бил закупен предварително, за да може да бъде вложен, и от кого.

От партията призовават Прокуратурата и институциите, отговорни за контрола на европейските средства, да се самосезират и да извършат обективно необходимите проверки.