Жалба в Административния съд в Стара Загора против решението за бюджета на община Братя Даскалови, внесоха четирима общински съветници и двама кметове от БСП и Местната коалиция "Заедно за община Братя Даскалови". Финансовият план бе в дневния ред на две заседания на местния парламент.

 

На 30-ти януари са направени предложения за ремонт на улици и мост, финансиране на спортен клуб, зала и ограда, но те не са подложени на гласуване. По този начин се процедира и на 9-ти февруари, когато е предложено правомощията на кмета на общината да бъдат изпълнявани след решение на местния парламент. Същевременно приетият с мнозинство ремонт на кметството в с. Плодовитово не е отразен в бюджета", сигнализират общинските съветници от БСП.

 

Според тях хаосът, в който е обсъждан и гласуван финансовия план на общината, е недопустим. Материали за извънредното заседание на 9-ти февруари не са им предоставени - нито предварително, нито непосредствено преди самата сесия, когато заседават постоянните комисии с една точка - бюджета на общината.

 

Според жалбата решението за бюджета № 393/9.02.2018г. е изцяло незаконосъобразно, прието при грубо нарушение на процедурата.