От БСП-София коментират вчерашния скоротечен ремонт на обновения столичен бул. "Черни връх", който пострада от летния дъжд предната вечер.

"През 2016 година булевардът беше ремонтиран. Обектът беше обявен като мащабен и обхващащ реконструкцията на канализация, водопроводи и инженерна мрежа. Само няколко месеца, след като беше завършен, това грандиозно съоръжение беше компрометирано - и под земята и над земята", пишат от БСП-София.

Фандъкова проверява ремонтите след вчерашния порой в столицата

Фандъкова проверява ремонтите след вчерашния порой в столицата

Строителни отпадъци запушили шахтата на кръстовището бул. "Черни връх"

Столичните социалисти изразяват тревога от контрола върху качеството на ремонтите в София и от прилагането на санкции на изпълнителите при възникването на дефекти. "Логичен е въпросът за чия сметка се извършват ремонтите на ремонтите в София и дали столичният данъкоплатец не плаща два или повече пъти за едно и също нещо, само защото се прави и поправя по няколко пъти", питат от БСП-София.

Пуснаха движението по бул. "Черни връх" след мащабния ремонт

Пуснаха движението по бул. "Черни връх" след мащабния ремонт

Ремонтът приключи 1 месец предсрочно

Те привежда думите на кмета Йорданка Фандъкова, че в случая с бул. "Черни връх" щетите ще бъдат отстранени за сметка на изпълнителя на обекта.

След броени дни, на 11-и август, ще започне преасфалтиране на "Орлов мост". То ще струва на Столична община 250 000 лева, защото настилката се била нагънала. Точно преди 10 години беше направен ремонт на същото място и дефектите му много скоро лъснаха - надигнаха се вълни и хората спонтанно го нарекоха "Цариградско море", припомнят столичните социалисти.

Тогавашният кмет на София Бойко Борисов гръмко обяви, че има 10-годишна гаранция за качеството на извършените дейности и всичко ще бъде наред. Толкова наред, че веднага щом изтече тя Столична община ще бръкне в джоба на данъкоплатците за нов ремонт, пишат от Левицата. Според тях става дума за управленска немощ и цинично безхаберие или целенасочени действия и бездействия в полза на фирми-изпълнители, близки до управляващите от ГЕРБ.