От левицата смятат, че заместник-кметът по икономическите въпроси Георги Григоров от квотата на ГЕРБ не е предприел действия срещу крупните сделки, с които се източва градската икономика.

Затова общинските съветници от БСП искат оставката му, както и оставката на Петко Атанасов от ВМРО, който отговаря за общинската собственост.

След прехвърлянето на акциите на общинското предприятие „Ритон" в полза на частно лице, социалистите са пресметнали, че за 1 година Пловдив е натрупал пасиви за над 25 милиона евро, формирани още от загубата на зала „Строител", от нискорентабилните концесии на Събота пазара и тържището на улица "Младежка", автобусните спирки и други обекти.

Според червените ГЕРБ разполагат със 70 процента от властовите лостове в града, а партньорите от пловдивската коалиция поотделно се дистанцират от управлението.

Самият вицекмет Григоров каза, цитиран от радио Пловдив, че няма основания да мисли, че трябва да спре да работи и да подава оставка, тъй като не смята, че дейността му е станала повод общината да изгуби пари.

Атанасов заяви, че атаката е по-скоро политическа и добави, че 80% от работата на местния парламент е по предложения, изготвени от него и подчинените му.