В последните месеци в Пиринския край зачестиха кражбите по домовете, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Благоевград.

Два апартамента в областния център и в Сандански бяха обрани в понеделник през деня. Кражбите са извършени по един и същи начин, уточниха криминалисти.
Крадците проникнали в дома на благоевградчанката И.М. на улица "Полковник Дрангов", без да разбиват входната врата.

Влезли са с подправен ключ. Отмъкнали са плазмен телевизор, златни бижута, цифров фотоапарат, два ръчни часовника, 500 лева, 2000 евро. Общата стойност на кражбата е 8000 лева.

Крадци са се вмъкнали и в жилището на Т.Б. на улица "Никола Вапцаров" в Сандански, без да разбиват блиндираната врата. Откраднали са само намерените златни накити на обща стойност 2000 лева.

Сигнал за кражба е подаден в понеделник и от В.Н. - домакин на Пето СОУ "Антон Попов" в Петрич.
От склад на учебното заведение са задигнати между 50 и 60 чифта детски боти, получени като дарение по програма ФАР.
Крадците са разбили бравата на вратата, за да проникнат в помещението. Извършен е оглед от полицията, образувано е дознание.

Две гастролиращи крадли бяха задържани в Гоце Делчев. Жените - 35-годишната П.М. и 29-годишната Н.М., дошли в града от Червен бряг, за да крадат.
В понеделник те издебнали Е.К., която пазарувала в магазин на улица "Търговска", и отмъкнали от дамската й чанта 1200 лева.

Жертвата на обира веднага подала сигнал в полицията. Часове по-късно двете крадли са заловени. Срещу тях е образувано дознание, съобщи БТА.