Паднало от бурята дърво е убило мъж в Борисовата градина. Трагичният инцидент е станал на пътеката за къпалнята „Мария Луиза". Загиналият е на възраст около 70 години, съобщават от пресцентъра на МВР.

До 20.00 часа в София са получени над 150 сигнала за произшествия.

Части от София без ток след бурята
Още...

Служители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" работят по отводняване на обекти в столичните кв. „Люлин", „Модерно предградие" и „Филиповци". Сигнали са получени и за паднали дървета на алея „Яворов".

Двама мъже да извадени невредими от кола, върху която е паднало дърво. Инцидентът е станал на ул. „Пиротска" и бул. „Ст. Стамболов".

Пострадали от бурята търсят помощ в „Пирогов"
Още...

Вследствие на бурята дърво е паднало върху автомобил до бл. 48 в кв. „Младост" 1, съобщават от Столична община. В колата имало хора. Екипи на звеното за аварийни дейности веднага са изпратени на мястото на инцидента. Те са извадили невредими двама души.

Затворено е движението на кръговото на Телевизионната кула от бул. „Драган Цанков" до бул. „Евлогий и Христо Георгиеви". Спряно е движението на трамваите при надлез Надежда. Екипите на почистващите фирми за мобилизирани да отстраняват всички паднали клони, дървета и осигурят нормалното движение в града.

Градушката изпочупи прозорци на сгради и автомобили. В местната администрация са постъпили сигнали за счупените стъкла, както и за паднали дървета.

Градушка и ураган връхлетяха Монтана и Бойчиновци
Още...

Вследствие на бурята има неработещи светофари на бул. „Царица Йоана", както и завиряване на участъци по бул. „Цар Борис" III. Силната буря е счупила предно стъкло на трамвай, движещ се по линия 10, на бул. „Черни връх". Превозните средства на градския транспорт се движат с намалена скорост, уточняват още от общината.

Спряно е движението на Сточна гара заради завирявания.

Най-много сигнали са постъпили от районите "Люлин", "Нови Искър", "Модерно предградие". Екипи на Столична община работят съвместно със столичната пожарна.

Проливният дъжд, придружен с градушка, голяма колкото орех, наводни централните улици на София и силно затрудни движението на градския транспорт и на автомобилите.

Улиците са залети от белите топчета градушка и от изпочупени клони и листа от дърветата. Някои от автобусите на градския транспорт също са се наводнили, разказват свидетели на бурята. За известно време извън строя са били и мобилните комуникации.

За кратко време улиците са се превърнали в обилни реки. На места по бул. „Сливница" хората дори са зарязали колите си и са застанали на най-близкото сухо място в очакване „потопът" да отшуми.

Градушка от столичния кв. "Бели брези"
сн. Б. Бучков

На бул. „Сливница" в посока центъра в района на Централния софийски затвор силният вятър е запратил контейнер с боклук в средата на шосето. По някои коли има щети като напукани прозорци и капаци.

В ж.к. „Люлин" градушката е била с размера на яйце, като почти в целия квартал има счупени дървета, масово има и счупени стъкла на коли, както и на някои апартаменти.

Едно дърво се счупило и е затиснало кола, но за щастие няма пострадали хора.

Две големи дървета са се счупили пред блок 531 в квартала, като на място веднага са пристигнали от „Пожарна безопасност и защита на населението", за да отстранят щетите. Едното дърво е паднало върху „Опел", но без да причини сериозни щети.

Има щети обаче върху светофари, както и върху трансформатор в квартала. Има обърнати контейнери.

Компютърната система на летище „София" е срината от токов удар. Вероятната причина е падналата градушка. В резултат на това е била наложена 20-минутна забрана за излитане и кацане на самолетите, съобщава БНР.