Служителка на община Стара Загора е с положителна проба за коронавирус. Това съобщи на пресконференция секретарят на местната администрация Делян Иванов.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в града д-р Станимир Станков уточни, че съпругът на жената е почувствал неразположение и поради това двамата са си направили PCR тестове, които са били положителни.

"Служителката се чувства добре и няма никакви изразени симптоми. Тя ще бъде допусната на работа след изтичане на карантината и отрицателен резултат от вирусологично изследване", категоричен е д-р Станков.

Делян Иванов посочи, че ще бъдат предприети допълнителни мерки за недопускане на разпространението на COVID-19.

"Въвеждаме засилен филтър на работещите в общината като всяка сутрин ще бъде извършено измерване температурата на идващите на работа", обясни секретарят на администрацията.

Затварят прокуратурата в Хасково заради служителка с COVID-19

Затварят прокуратурата в Хасково заради служителка с COVID-19

Правят пълна дезинфекция и тестват всички контактни лица

Акцент ще бъда поставен и на извършването на допълнителна дезинфекция на всички повърхности. На всеки 2 часа ще бъде извършвано обеззаразяване в "Центъра за услуги и информация", както и на местата за попълване на заявления от гражданите.

В рамките на работния ден ще бъде извършвана дезинфекция общо четири пъти, стана ясно от думите на Иванов. Той обясни още, че днес професионална фирма ще извърши цялостна дезинфекция на сградата на общината.