На родилка от Ямбол се наложило да обиколи четири болници в три града, за да роди. За случая разказаха родителите на родилката пред БиТиВи.

"Разходката" започнала на 10 декември, когато жената започнала да ражда. Първата спирка се оказала болницата "Св. Пантелеймон" в Ямбол, която се оказала затворена заради заразени лекари. Тогава свекърът на родилката тръгнал с автомобил към Стара Загора, където родилката е прегледана от лекар, но не е приета с аргумента за липса на места. Във втора болница в града "Тракия" семейството било върнато, тъй като не приели през нощта. От Стара Загора тръгнали към Бургас, докъдето пътуват 200 км. Жената ражда момиченце в болница "Дева Мария" в Бургас.

Семейството заявява, че няма намерение да търси отговорност от болниците по съдебен път, а застава пред камерите на телевизията, за да окаже натиск болниците да променят начина си на работа. За да не се случва това на други жени и така да се подлагат на риск два живота.

Ямболската болница е обяснила, че ангажиментът е на личните лекари, които трябвало да информират бременните, че отделението не работи.

От старозагорската университетска болница, заявяват, че не приемат хора от Ямбол, освен ако състоянието им не е спешно.

От болница "Тракия" са заявили, че са шокирани и ще започват незабавна проверка.