От регионалното министерство осигуряват още 14,5 млн. лв. за саниране на обществени и жилищни сгради в 28 български града. Изпълнението е по оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. по мярката "Енергийна ефективност в периферните райони-3", съобщиха от ведомството на Петя Аврамова.

Основна цел на санирането е да се повиши енергийната ефективност с 60% на обществените сгради и жилищния сектор в опорните центрове от 4-то ниво, съгласно Националната концепция за пространствено развитие на България за периода 2013-2025 г. 

Кметът на Търговище отрече за нарушения при санирането

Кметът на Търговище отрече за нарушения при санирането

Той получил информация за картел на 33 фирми месец, след като станал кмет

Освен намаляване на разходите за отопление с програмата се цели и обновяване фасадите на сградите и повишаване на срока на експлоатация и др.

Програмата е насочена за градовете: Ботевград, Берковица, Белоградчик, Генерал Тошево, Девин, Елхово, Златоград, Ивайловград, Крумовград, Козлодуй, Карнобат, Мездра, Малко Търново, Никопол, Нови пазар, Нова Загора, Поморие, Попово, Пещера, Провадия, Разлог, Сандански, Свиленград, Самоков, Севлиево, Троян, Тутракан, Червен бряг.

Процедурата "Енергийна ефективност в периферните райони-3" е с общ бюджет от 14,5 млн. лв. Финалният бюджет ще бъде определен при публикуване на Насоките за кандидатстване

КЗК уличи в картел 33 фирми за саниране

КЗК уличи в картел 33 фирми за саниране

По сигнал на кмета на Търговище

При подбора на проектите се съобразяват с намаляването на емисиите на въглероден двуокис, ефективност и целесъобразност на инвестицията за енергийна ефективност и др.

Общините ще могат да кандидатстват с проекти към края на годината

Отпускат още 33 милиона лева за саниране

Отпускат още 33 милиона лева за саниране

Средствата са насочени към 19 малки общини

Кандидатите за саниране могат да видят насоки за кандидатстване в публикувания текст за обществено обсъждане, заедно с проекти на документи по процедурата чрез подбор на проектни предложения по Приоритетна ос 2 "Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони". Там са описани и условията за кандидатстване условия за изпълнение на проектните предложения. 

Уличиха още 11 фирми за картел при санирането

Уличиха още 11 фирми за картел при санирането

Участвали в Националната програма за енергийна ефективност