Центърът за лечение на хора, които имат проблеми с алкохола, наркотиците и други зависимости организират в Ловеч "Ден на отворените врати“, съобщи БНР.

Поканени са хора, които имат професионален интерес към дейността, институции които могат да съдействат, както и хора, в чиито семейства има подобен проблем, съобщи директорът на Центъра Александър Илиев. 

"Добре дошли са хората, които имат този проблем в къщи не говорят за него от неудобство. Нашата цел е да създадем защитена среда и условия, където хората, които преживяват тези проблеми и не знаят какво да правят и към кого да се обърнат, да могат да дойдат и да поговорим с тях", съобщи директорът на Центъра Александър Илиев. 

Илиев допълни, че ако има интерес, срещите могат да се организират и всеки месец. 

"Предлагаме лечение, което се изразява в това, да се постъпи в нашия център и де се остане изцяло на нашата грижа", обясни той.

Центърът е създаден през 2013 г. в София и е партньор на португалски център, чиито модел използва. Денят на отворените врати е от 17.00 часа в залата на общинския съвет в Ловеч. 

Припомняме, преди дни в Ловеч бе създаден Обществен съвет за превенция и защита от домашно насилие, в който участват 27 организации. За председател на обществения съвет е избран кметът на община Ловеч Корнелия Маринова.

"Искаме да преборим страха. Хората да се чувстват защитени от институциите", заяви Маринова и допълни каква помощ ще оказва съвета на пострадалите от домашното насилие.

В него ще се предоставя психологическа и здравна помощ, както и грижа и с юридически консултации. Общественият съвет ще се събира веднъж на два месеца или при възникване на необходимост.