Ремонтните дейности на бул. "България" ще продължат най-късно до 10 септември. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Днес тя инспектира обекта, където в момента се работи по рехабилитацията на участъка на бул."България" от Околовръстен път до моста над река Бояна в посока кв. "Бояна".

Градоначалникът посочи, че за този период ще се опитат да ремонтират колкото се може повече участъци.

Фандъкова обясни, че по време на епидемията е било използвано намаленото, за да се ремонтира участъкът от бул. "Гоце Делчев" до "Т. Каблешков". В настоящия участък, който е най-слабо натоварен, се работи, така че ремонтът да приключи в средата на следващата седмица. След това ремонтни дейности започват от колелото на бул. "Ал. Пушкин" до Околовръстния път. Предвижда се да започне работа и в участъка от "Тодор Каблешков" до "Гоце Делчев" в посока центъра.

Ще бъдат поставени два нови светофара и ще бъде обособена велоалея от двете страни на булеварда.

Започва ремонтът на третия участък на бул. "България"

Започва ремонтът на третия участък на бул. "България"

Той трябва да приключи до 20 дни

От бул. "Гоце Делчев" до бул. "Ал. Пушкин" се предвижда по тротоара, който ще бъде асфалтов, да се маркира и велоалея - двупосочно, по метър и половина, обясни кметът. Целта е да се осигури продължаване на велоалеите по бул. "България" към Витоша и връзката с бул. "Ал. Пушкин", по който също ще има нова велоалея.

От своя страна зам.-кметът по строителство в Столичата община инж. Цветан Божинов каза, че цената на ремонта на булеварда е 13,9 млн. лева и включва строителни дейности от "Фритьоф Нансен" до ул. "Ал. Пушкин", а за конкретния участък - 3,3 млн. лв. в двете посоки.

Божинов посочи, че ремонтните дейности в момента текат по "Ал. Йорданов", като се планира и бъдещ ремонт по продължението на "Искърско шосе". Освен това се планира до 20 юни "Монтевидео" - последният участък, който ще даде възможност спирката на метрото в "Овча купел" да бъде вързана за ремонта на улицата.

Отварят за движение ремонтирания бул. "България"

Отварят за движение ремонтирания бул. "България"

От утре, 15 май