До 250 лв. глобяват собствениците на питбул, нахапал дете и баба в Дупница. Майката на 4-годишната Никол, коментира пред НоваТВ, че няма да остави нещата така.

4-годишната Никол е с три шева на главата след вчерашната случка. Вчерашното нападение бе от кучето на съседите на бабата на детето. Възрастната жена и стопаните на питбула делят два етажа на една къща и ползват общ двор.

В понеделник, бабата изпраща дъщеря си и двете си внучки, а кучето ги напада. Хвърля се срещу 4-годишната Никол, а баба й застава над нея, за да я спаси.

Разследват нападение на куче над 4-годишно дете и баба му в Дупница

Разследват нападение на куче над 4-годишно дете и баба му в Дупница

Кучето-питбул е скъсало синджира, с който било вързано, и избягало

В полицията са подавани многократно жалби срещу стопаните заради кучето. "Доскоро се разхождаше свободно в двора. Собствениците казваха, че той си играел", разказва майката на Никол, Радостина.

Майката на 4-годишното момиче не смята да оставя нещата така и ще си търси правата. "Не искаме да махат кучето, а да го заградят и да не се разхожда свободно", коментира бабата.

Радостина от своя страна показва заграден двор, в който има друго куче и също счита, че е възможно да се опазят хората с ограда. Притеснява се за психическото състояние на детето и как нападението ще се отрази все пак на дъщеря й.